BELEIDSPLAN 2020-2021
STICHTING TECHMEUP

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave………………………………………………………………………………. 
Doelstellingen van Stichting TechMeUp..….…………………
Wijze van werving van geld..……………………………..…………………..
Beheer van het vermogen………………………………………………………
Bestuur ………………………………………………………………………………….……..…………
Activiteiten bestuur………………………………………………………………………..
Besteding van het vermogen………………………………………………..
Financiële prognose……….……………………………………………………….…….

1. Doelstellingen van Stichting TechMeUp

Stichting TechMeUp (“Stichting”) is opgericht op 15 juni 2020 te Amsterdam (Statutaire zetel). De Stichting is gevestigd aan de Henri Dunantstraat 77 (1066 AW) te Amsterdam. De doelstelling van de Stichting is: Mensen die het zich financieel niet kunnen veroorloven de mogelijkheid bieden een tech-opleiding te volgen.

Wij zijn een missie-gedreven tech-fonds dat investeert in de kansen van mensen. Onze missie: het tech ecosysteem diverser en inclusiever maken. 

Onze korte termijn ambitie: dit jaar 150 mensen ondersteunen zodat ze zichzelf kunnen om- of bijscholen. Onze lange termijn ambitie: iedereen toegang tot tech-educatie, wat je achtergrond of situatie ook is. De Stichting wil haar doelstelling bereiken door kwetsbare talentvolle mensen die zich willen omscholen/bijscholen in tech de mogelijkheid te bieden een opleiding te volgen. De Stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het gebruik van alle wettige middelen met in achtneming van de voorwaarden die van overheidswege worden gesteld aan een algemeen nut beogende instelling, die tot verwezenlijking van het doel kunnen bijdragen, waaronder (maar niet beperkt tot) het verzorgen van onderwijs, het verstrekken van studieleningen en schenkingen, het accepteren en beheren (waaronder het investeren) van donaties en legaten en het verlenen van ondersteuning in natura. 

De Stichting is een non-profit organisatie en heeft niet als doel om winst te maken.

Ook helpt de Stichting studenten met het vinden van een baan, door samen te werken met (tech)bedrijven waar nu, maar ook straks, veel arbeidsplekken beschikbaar zijn. Tevens wijst de Stichting de deelnemers een buddy toe die hen wegwijs kan maken in de tech wereld. De Stichting werkt samen met zes tech opleidingen. Namelijk Codam, Growth Tribe, Ironhack, TechGrounds, Techionista & Winc Academy. 

Het is de verwachting dat in de loop van 2020 en 2021 nog meer opleiders worden aangesloten, zodat het een Nederland breed initiatief wordt. Er is een selectiecommissie die deze nieuwe tech opleiders selecteert.

Criteria voor toekenning opleiders:
- Het is een tech opleider die nog niet is erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie en daarom niet in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs is opgenomen
- Huidige fondsen vanuit de overheid zijn niet toepasbaar op deze opleidingen
- Er worden skills aangeleerd die de studenten nodig hebben in het bedrijfsleven
- De opleider heeft ervaring met de doelgroep. Duur van de opleiding is langer dan zes weken

2. Wijze van werving van geld

De Stichting ontvangt haar inkomsten door middel van giften. Deze giften worden gegeven door hoofdzakelijk particulieren, bedrijven en overheden.

3. Beheer van het vermogen

Bestuur

De Stichting heeft een bestuur dat verantwoordelijk is voor het beheer van het vermogen. Het bestuur bestaat uit drie onafhankelijke personen, te weten een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. 

Voorzitter is de heer P.N.J. van Sabben.

Penningmeester is de heer V.M. Bos-de Vries

Secretaris is mevrouw C.D. Vigreux-Goddijn


Activiteiten bestuur:

Vergaderen
Het bestuur komt minimaal twee maal per jaar samen voor een bestuursvergadering. Hiervan worden notulen opgemaakt. 

Activiteiten
Het bestuur van de Stichting hanteert de volgende waarden als uitgangspunt voor het uitvoeren van haar werkzaamheden en het bewerkstelligen van de doelstelling van de Stichting: 

Het bestuur onderzoekt samen met de selectiecommissie alle voorstellen om een goede afweging te kunnen maken, waarbij een doel voldoende moet passen in de categorieën en voldoen aan een of meer criteria om steun te verkrijgen;

Besluiten zijn er op gericht om het voorgestelde doel te versterken, het bestuur kan daarbij aanpassingen op het ingediende voorstel voorstellen. Het bestuur kan ook besluiten het voorstel af te wijzen. Het bestuur motiveert voorkomende afwijzingen gedegen.

Het bestuur legt bij de toekenning zo min mogelijk extra administratieve lasten op aan de verkrijgende instelling of personen.

Criteria voor toekenning ondersteuning:

Deelnemer moet 18 jaar of ouder zijn

Deelnemer kan zonder onze hulp niet studeren

Deelnemer zit in een ondervertegenwoordigde groep in tech; De Stichting streeft naar meer diversiteit in tech, daarom zoekt de Stichting actief naar een diverse groep deelnemers in leeftijd, sekse en achtergrond

Minimaal 50% van de deelnemers zijn vrouw

Financiën
Het bestuur is verantwoordelijk voor een gezond financieel beleid.
De taken die hierbij horen zijn onder meer:
1. Jaarlijks een begroting opstellen;
2. Jaarlijks een jaarrekening vaststellen en goedkeuren;
3. Beheren van de gelden;
4. Besteden van de gelden en het creëren van voorzieningen.

Vergoeding bestuursleden
De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden.


WBTR

De wet Bestuur en Toezicht zoals die geldt vanaf 1 juli 2021, zullen we per direct in acht nemen. Bij de eerstvolgende statutenwijziging zullen we de statuten in lijn brengen met de wettelijke regeling o.a. door het toevoegen van de Belet- en ontstentenisregeling. 


4. Besteding van het vermogen 

Het vermogen wordt besteed conform de doelstelling van de Stichting. 

1. De inkomsten van de Stichting worden in de eerste plaats gebruikt om personen de mogelijkheid te geven om een tech opleiding te volgen. 

2. De inkomsten van de Stichting kunnen in de tweede plaats worden aangewend om andere stichtingen of initiatieven te steunen die een vergelijkbare doelstelling hebben als de Stichting.

3. De Stichting heeft niet de doelstelling om winst te maken. Wel zal een gezonde buffer worden aangehouden zodat de Stichting in haar continuïteit kan voorzien .